kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Wegetariańska zupa z pora

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

½ filiżanki posiekanej cebuli
2 filiżanki posiekanego pora
¼ łyżeczki suszonego tymianku
Szczypta soli i pieprzu
Ok.1 litra bulionu warzywnego
2 szklanki obranych i posiekanych ziemniaków
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku

Wykonanie:

1.Na rozgrzaną patelnię nalej olej, dodaj cebulę, pora, tymianek, sól i pieprz. Pozostaw na niewielkim ogniu na około kwadrans
2.Zawartość patelni przełóż do garnka z wywarem, zagotuj
3.Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut, aż por będzie miękki
4.Podając posyp szczypiorkiem

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie:114 białko: 5 g tluszcz: 4 g


Źródło: www.foodfit.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »