kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Wiosenny krupnik

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

Młoda włoszczyzna:
3 marchewki
1 mały seler
2 pietruszki
1 mały por
1 szklanka kaszy jęczmiennej
1 szklanka mleka
1 łyżka masła
1 łyżka oleju sojowego
1 łyżka śmietany
sól
natka pietruszki

Wykonanie:

Warzywa obrać, umyć, a następnie zetrzeć na tarce, zalać wodą i ugotować. Kaszę jęczmienną wypłukać, wsypać na wrzącą osoloną wodę, ugotować i połączyć z wywarem. Następnie dodać mleko, śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku solą. Masło utrzeć z olejem, dodać do zupy. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»