Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni:
włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6
Składniki:
445 g kiełbasy
1 rozdrobniony ząbek czosnku
Ok. ½ l wywaru mięsnego
120 g obranych marchewek
1 puszka czerwonej fasoli
2 małe, pokrojone w kostkę cukinie
60 g szpinaku
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
1.Podsmaż kiełbasę i czosnek
2.Bo bulionu dodaj pomidory, marchewkę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 min.
3.W innym naczyniu wymieszaj fasolkę( oraz zalewę, w której się z znajduje) z cukinią. Całość gotuj pod przykryciem, aż cukinia będzie miękka
4.Połącz zawartość wszystkich naczyń, dodaj szpinak i gotuj, aż będzie on miękki.
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 385
białko: 18 g
tłuszcz: 24 g