kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekana brukselka

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 55
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

75 dag brukselki
75 dag ziemniaków
50 dag wędzonego schabu, szynki lub boczku
4 jajka
2 szklanki mleka
sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa
½ pęczka szczypiorku
tłuszcz i tarta bulka do formy

Wykonanie:

Oczyszczoną brukselkę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku ok. 15 minut. Osączamy. Wędzonkę kroimy w kostkę, mieszamy z warzywami i układamy w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formie do zapiekania. Do rozmąconych jajek dodajemy mleko, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, polewamy tą mieszaniną zapiekankę. Pieczemy w gorącym piekarniku ok. 40 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»