kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekanka jesienna

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

1 kg białej kiełbasy
4 pory
4 pomidory
200 g sera żółtego
po czubatej łyżce maki i margaryny
szklanka śmietanki lub mleka
2 jajka
sok z cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Kiełbasę włożyć do wrzątku, gotować 20 minut. Pory oczyścić, pokroić na 5 cm kawałki, gotować w osolonej wodzie 15 minut, osączyć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w grube plastry. Ser zetrzeć na tarce. Z margaryny i mąki przygotować białą zasmażkę, rozporowadzic śmietanką lub mlekiem, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Zestawić z ognia, dodać jajka, połowę sera, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pory ułożyć w naczyniu do zapiekania, na nich ułożyć plastry pomidorów, posolić, polać sosem. Na wierzchu ułożyć kiełbasę, posypać resztą sera, zapiekać 30 minut w temp. 220 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»