kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekany szpinak

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 35
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 12

Składniki:

3 łyżeczki masła
3 jajka
1 filiżanka mleka
1 filiżanka mąki
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ½ łyżeczki posiekanego czosnku
½ filiżanki świeżych posiekanych grzybów
1 mała posiekana cebula
4 filiżanki startego, żółtego sera
1 opakowanie mrożonego szpinaku

Wykonanie:

1.Nagrzej piekarnik do średnij temperatury, naczynie do pieczenia posmaruj masłem
2.Wymieszaj jajka, mąkę, sól, pieprz, czosnek i proszek do pieczenia. Dodaj grzyby i szpinak.
3.Całość umieść w naczyniu do pieczenia
4.Piecz około 30 minut, podawaj ciepłe

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 254 białko: 13g tłuszcz: 17g


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »