Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 35
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 12
Składniki:
3 łyżeczki masła
3 jajka
1 filiżanka mleka
1 filiżanka mąki
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ½ łyżeczki posiekanego czosnku
½ filiżanki świeżych posiekanych grzybów
1 mała posiekana cebula
4 filiżanki startego, żółtego sera
1 opakowanie mrożonego szpinaku
Wykonanie:
1.Nagrzej piekarnik do średnij temperatury, naczynie do pieczenia posmaruj masłem
2.Wymieszaj jajka, mąkę, sól, pieprz, czosnek i proszek do pieczenia. Dodaj grzyby i szpinak.
3.Całość umieść w naczyniu do pieczenia
4.Piecz około 30 minut, podawaj ciepłe
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 254
białko: 13g
tłuszcz: 17g