kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa brokułowa z sokiem z cytryny

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

½ łyżeczki oliwy z oliwek
½ filiżanki posiekanego selera
1 duża, posiekana cebula
1 mały ziemniak
Szczypta soli i pieprzu
1 liść laurowy
¼ łyżeczki suszonego oregano
Ok. 1 l niskosodowego wywaru warzywnego
5 filiżanek kwiatków brokuła
Sok z ½ cytryny
3 łyżeczki niskotłuszczowej śmietany

Wykonanie:

1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, dodaj selera, cebulę i przyprawy. Pozostaw na ogniu na około 10 minut
2.Do wywaru dodaj pokrojonego ziemniaka i listek laurowy, doprowadź do wrzenia.
3.Zawartość patelni przełóż do garnka, dodaj brokuła. Gotuj około 7 minut
4.Wymieszaj sok z cytryny ze śmietaną
5.Zawartość garnka rozdrobnij przy użyciu miksera. Wcześniej wyjmij listek laurowy
6.Podawaj z odrobiną soku zmieszanego ze śmietaną

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 90 białko: 6 g tłuszcz:2 g


Źródło: www.foodfit.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»