kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa brokułowa z sokiem z cytryny

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

½ łyżeczki oliwy z oliwek
½ filiżanki posiekanego selera
1 duża, posiekana cebula
1 mały ziemniak
Szczypta soli i pieprzu
1 liść laurowy
¼ łyżeczki suszonego oregano
Ok. 1 l niskosodowego wywaru warzywnego
5 filiżanek kwiatków brokuła
Sok z ½ cytryny
3 łyżeczki niskotłuszczowej śmietany

Wykonanie:

1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, dodaj selera, cebulę i przyprawy. Pozostaw na ogniu na około 10 minut
2.Do wywaru dodaj pokrojonego ziemniaka i listek laurowy, doprowadź do wrzenia.
3.Zawartość patelni przełóż do garnka, dodaj brokuła. Gotuj około 7 minut
4.Wymieszaj sok z cytryny ze śmietaną
5.Zawartość garnka rozdrobnij przy użyciu miksera. Wcześniej wyjmij listek laurowy
6.Podawaj z odrobiną soku zmieszanego ze śmietaną

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 90 białko: 6 g tłuszcz:2 g


Źródło: www.foodfit.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »