kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa marchewkowa

Ta lekka delikatna zupa jest jednocześnie nadspodziewanie smaczna, a odpowienio doprawiona w niczym nie przypomina "dietetycznych posiłków".
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g marchwi
500 ml wywaru warzywnego
4 łyżki ryżu
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
200 ml odtłuszczonego mleka

Wykonanie:

Marchew oczyścić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę posiekać. Garnek posmarować przepołowionym ząbkiem czosnku, po czym rozgrzać w nim oliwę i przez 5 minut poddusić marchew z cebulą.

Zalać bulionem, dodać opłukany ryż i gotować ok 20 minut. do miękkości warzyw i ryżu. Dolać mleko, dokładnie zmiksować i gotować do uzyskania gęstej konsystencji.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »