kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa rybna

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 filety lub mrożone kostki rybne
włoszczyzna bez kapusty
1 łyżeczka mąki
natka pietruszki
sól
pieprz

Wykonanie:

Włoszczyznę obrać, umyć, włożyć do garnka i ugotować wywar. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć i pokroić w kosteczkę. Następnie filety rybne opłukać, pokroić w kostkę, gotować w wywarze na małym ogniu do miękkości. Ugotowaną rybę połączyć z pokrojonymi warzywami i zalać wywarem z włoszczyzny. Gotować około 10 minut. Zagęścić lekko mąką, dodać sól i pieprz do smaku. Posypać natką pietruszki.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »