kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa włościańska z boczkiem

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

150 g wędzonego surowego boczku
300 g marchi
200 g białej rzodkwi
1 duży por
2 średnie cebule
1 mały seler
2 duże ziemniaki
30 g masła
2 liście laurowe
1 litr bulionu wołowego
łyżka mąki
szczypta tymianku
sól, pieprz
pół pęczka natki pietruszki

Wykonanie:

Boczek pokroić na kwadraty wielkości łazanek, usmażyć na chrupiąco na suchej patelni.

Warzywa umyć, oczyścić obrać i pokroić w średnią kostkę (pora w półplastry). Pory poddusić na maśle, dodać pozostałe warzywa, z wyjątkiem ziemniaków, zalać pół szklanki bulionu i dusić przez 10 minut pod przykryciem, z dodatkiem liści laurowych i tymianku. Wyjąć liście, zalać resztą bulionu, doprawić pieprzem i gotować 10 minut. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na bardzo małym ogniu jeszcze przez 15 minut. Do tłuszczu wytopionego z boczku dołożyć mąkę, zrobić zasmażkę, zahartować łyżką zupy, dodać do garnka i zagtować dobrze mieszając. Do zupy dołożyć usmażony boczek, doprawić. Na talerzach posypać posiekaną natką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»