kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Babeczki wiedeńskie z kremem kawowym

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: austriacka
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 50 (do czasu przygotowania trzeba doliczyc 1 godz. chłodzenia ciasta)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 szklanka mąki
2 łyżki cukru pudru
6 łyżek cukru kryształu
1 jajko
4 żółtka
3 łyżki masła
1 filiżanka mocnego naparu kawy
10 dag drobno posiekanych migdałów lub orzechów

Wykonanie:

Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło, jajko i zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na godzinę. W tym czasie połowę kryształu rozpuścić w gorącej kawie, pogotować przez chwilę i pozostawić do ostygnięcia. Żółtka ubić z resztą kryształu, dodać migdały, wlać kawę i wymieszać. Ciasto wyjęte z lodówki rozwałkować na stolnicy, wylepić nim foremki i napełnić do 3/4 wysokości kremem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 20 minut.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»