kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Chilijski budyń z kapusty

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: południowoamerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 8

Składniki:

1 średnia główka kapusty białej lub włoskiej
6 średnich ziemniaków
2 cebule
łyżka oleju
1 czerstwa bułka
100 ml mleka
2 jaja
3 łyżki śmietanki
200 g żółtego sera
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do formy

Wykonanie:

Kapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć głąby i gotować we wrzątku przez około 7 minut, ostudzić. Ziemniaki ugotować, cebulę pokroić i przesmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Kapustę zmielić razem z ziemniakami, cebulą i bułką. Dodać jaja, śmietankę, doprawić i dobrze wymieszać.

Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą byłką. Piec przez ok. 1 godziny w temperaturze 160 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem.

Podawać z zieloną sałatą.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»