kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karmelowa zupa cebulowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60 (czas zależny)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kilogram cebuli
2 łyżki masła lub margaryny
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki cukru
łyżka jasnego octu winnego
sól, biały pieprz do smaku
4 kromki pieczywa tostowego
15 dag żółtego sera

Wykonanie:

Pokrojoną w krążki cebulę włożyć do garnka i przysmażyć na tłuszczu do zeszklenia. Dolać bulion i gotować tak długo aż cebula zacznie się rozpadać.

Na patelni skarmelizować cukier, zalać szklanką wywaru z zupy, rozprowadzić, dodać do reszty zupy. Doprawić octem, solą i pieprzem. Można zmiksować w celu uzyskania zupy-kremu.

Podawać z chrupiącymi tostami zapieczonymi z żółtym serem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »