kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karmelowa zupa cebulowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60 (czas zależny)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kilogram cebuli
2 łyżki masła lub margaryny
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki cukru
łyżka jasnego octu winnego
sól, biały pieprz do smaku
4 kromki pieczywa tostowego
15 dag żółtego sera

Wykonanie:

Pokrojoną w krążki cebulę włożyć do garnka i przysmażyć na tłuszczu do zeszklenia. Dolać bulion i gotować tak długo aż cebula zacznie się rozpadać.

Na patelni skarmelizować cukier, zalać szklanką wywaru z zupy, rozprowadzić, dodać do reszty zupy. Doprawić octem, solą i pieprzem. Można zmiksować w celu uzyskania zupy-kremu.

Podawać z chrupiącymi tostami zapieczonymi z żółtym serem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»