kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Schabowe kieszonki z serem pleśniowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

600 g schabu bez kości
250 g sera z niebieską pleśnią
300 g różyczek brokułów
200 ml śmietanki kremówki
1 łyżka oleju
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
sól, pieprz

Wykonanie:

Schab pokroić na 4 grube plastry, każdy z nich przekroić w połowie tworząc kieszeń. Lekko zbić przekrojone części, oprószyć pieprzem.

Brokuły ugotować na półtwardo, włożyć do kieszeni w schabie, wraz z połową ser pleśniowego. Kieszenie zapiąć wykałaczkami, tak żeby ser z nich nie wyciekał i obsmażyć na oleju a potem włożyć na 20 minut do piekarnika (160 stopni).

Masło roztopić, dodać do niego mąkę, dokładnie rozprowadzić, potem wlać śmietankę i intensywnie mieszać aż sos będzie miał jednolitą konsystencję, dodając po łyżeczce pozostały ser pleśniowy.
Przygotowanym sosem polać upieczone kieszenie schabowe. Podawać z borówkami.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »