kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ziemniaki z mielonym mięsem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

12 średnich ziemniaków
3 szklanki bulionu warzywnego
300 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
1 duża cebula
łyżeczka gałki muszkatołowej
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane ziemniaki ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać bulionem i piec przez 15 minut w temperaturze 220 stopni (termoobieg 200 stopni). Wyjąć z piekarnika i ostrożnie wydrażyć łyżeczką do 1/3 wysokości. To co zostało wydrążone lekko rozgnieśc widelcem (ziemniaki mogą być jeszcze nieco twardawe)

Mięso mielone wymieszać z rozgniecioną masą ziemniaczaną, posiekaną cebulą i przyprawami.

Nadziać masą mięsną ziemniaki w naczyniu do zapiekania i piec jeszcze 30 minut w temperaturze 220 stopni. Podawać posypane natką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »