kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ziemniaki z mielonym mięsem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

12 średnich ziemniaków
3 szklanki bulionu warzywnego
300 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
1 duża cebula
łyżeczka gałki muszkatołowej
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane ziemniaki ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać bulionem i piec przez 15 minut w temperaturze 220 stopni (termoobieg 200 stopni). Wyjąć z piekarnika i ostrożnie wydrażyć łyżeczką do 1/3 wysokości. To co zostało wydrążone lekko rozgnieśc widelcem (ziemniaki mogą być jeszcze nieco twardawe)

Mięso mielone wymieszać z rozgniecioną masą ziemniaczaną, posiekaną cebulą i przyprawami.

Nadziać masą mięsną ziemniaki w naczyniu do zapiekania i piec jeszcze 30 minut w temperaturze 220 stopni. Podawać posypane natką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»