kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczarki faszerowane z boczkiem

Potrawa prosta w przygotowaniu a przy tym niezwykle aromatyczna i smaczna.
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

12 dużych pieczarek
100 g mielonego mięsa
100 g żółtego sera
białko
1 cebula
1 łyżeczka oleju
1 łyżka bułki tartej
12 plastrów wędzonego boczku
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku


Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, odciąć nóżki, kapelusze delikatnie posolić.

Nóżki kapeluszy i cebulę drobno posiekac i usmażyć na oleju razem z drobno posiekaną cebulą. Dodać mielone mięso i smażyć aż zmieni kolor.

Przestudzoną masę dokładnie wymieszać z połową posiekanej natki, startym serem i białkiem. Doprawić i nałożyć do kapeluszy pieczarek. Jeśli masa jest za rzadka, zagęścić przed włożeniem tartą bułką.

Pieczarki ułożyć na blasze piekarnika, każdy kapelusz przykryć plastrem boczku.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać resztą natki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »