Rodzaj potrawy: śniadanie
Rodzaj kuchni:
francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6
Składniki:
1 filiżanka mleka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 filiżanka cukru
2 łyżeczki cynamonu
4 ubite jajka
1 filiżanka zmiksowanych owoców( maliny, poziomki, truskawki lub inne)
115 g twarożku
1 bagietka pokrojoną w kromki
Szczypta cukru pudru i gałki muszkatołowej
Wykonanie:
1.Połącz ze sobą mleko, wanilię, cukier, cynamon i ubite jajka
2.W powstałej mieszance zamocz każdą kromkę bagietki
3.Połączony z owocami twarożek ułóż na każdym kawałku bagietki
4.Tosty piecz na patelni lub w piekarniku około 5 minut
5.Podając posyp cukrem pudrem i gałką muszkatołową
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 610
białko: 14 g
tłuszcz: 19 g