kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa fasolowa z kluseczkami

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

100 g mrożonych liści szpinaku
5 g suszonych prawdziwków
240 g białej fasoli (z puszki)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
1-2 łyżeczki bulionu w proszku
sól, pieprz
4 kromki pieczywa tostowego
5 łyżek mleka
1 żółtko
1 łyżka serka mascarpone

Wykonanie:

Szpinak lekko rozmrozić, pokroić. Grzyby opłukać, zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut. Fasolę odcedzić, opłukać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, poddusić na oliwie. Grzyby osączyć, wywar przecedzić. Do cebuli wlać 750 ml wody, dodać grzyby, wywar, fasolę i bulion, gotować 10 minut, następnie zmiksować i doprawic solą i pieprzem do smaku. W dużym garnku zagotować wodę, osolić. Pieczywo tostowe pokroić w kostkę i namoczyć w mleku na 5 minut. Odcisnąć, dodac żółtko, serek i odciśnięty szpinak, wymieszać i doprawić do smaku. Łyżką wycinać z masy niewielkie kluseczki i wrzucać na wrzątek, gotować 4-5 minut, wyjąć, wyłożyć na talerze, zalać zupą.

 


Źródło: "Dobre rady"

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »