Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni:
francuska
Stopień trudności: ³atwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 3
Składniki:
1 ³y¿eczka mas³a
2 ¶redniej wielko¶ci, drobno pokrojone cebule
Ok. 6 fili¿anek wody
1 kostka roso³owa
½ ³y¿eczki sosu sojowego
3 kromki bagietki
3 ³y¿eczki startego sera Parmezan
Wykonanie:
1.Na rozgrzanej patelni rozpu¶æ mas³o, dodaj cebulê. Pozostaw pod przykryciem a¿ zbr±zowieje
2.Prze³ó¿ cebulê do garnka z wod± i bulionem. Przykryj i gotuj ok. 10 minut
3.Tu¿ przed podaniem do talerza z zup± w³ó¿ kromkê bagietki posypan± serem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: 137
kalorie:
bia³ko: 4 g
t³uszcz: 4 g