Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni:
niemiecka
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
250 g pieczarek
1 mała cebula
masło
4 pomidory
tłuszcz do wysmarowania formy
1 jajko
curry, sól, pieprz
½ szklanki śmietany
100 g tartego sera
400 g kiełbasek
Wykonanie:
Umyte pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na maśle. Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową sera, cebulą i pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Kiełbaski rozkroić wzdłuż (nie do końca!), napełnić nadzieniem i ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania. Na kiełbaskach ułożyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiekać w piekarniku, aż ser się roztopi.