kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Faszerowane kiełbaski

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

250 g pieczarek
1 mała cebula
masło
4 pomidory
tłuszcz do wysmarowania formy
1 jajko
curry, sól, pieprz
½ szklanki śmietany
100 g tartego sera
400 g kiełbasek

Wykonanie:

Umyte pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na maśle. Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową sera, cebulą i pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Kiełbaski rozkroić wzdłuż (nie do końca!), napełnić nadzieniem i ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania. Na kiełbaskach ułożyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiekać w piekarniku, aż ser się roztopi.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »