kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Francuska zupa wiosenna

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 łyżeczki masła
180 g posiekanego pora
3/8 posiekanej cebuli
755 ml wody
1 duży, posiekany ziemniak
1 posiekana marchewka
3/8 pokrojonych szparagów
25 g białego ryżu
Szczypta soli
90 g świeżego szpinaku
95 ml śmietany

Wykonanie:

1.Rozpuść masło na patelni. Dodaj pora i cebulę. Pozostaw na ogniu aż zmiękną
2.Nalej do garnka wodę, dodaj marchewkę, ziemniaka, szparagi i ryż. Przypraw solą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 30 min, aż warzywa i ryż będę miękkie
3.Wymieszaj szpinak ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 min

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 196 białko: 4 g tłuszcz: 13 g


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»