kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Jaja marmurkowe

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc studzenia i marynowania)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 10

Składniki:

10 jajek
700 ml wytrawnego czerwonego wina
2 łyżki czerwonego octu winnego
1 łyżka octu spirytusowego
3 liście laurowe
5 ziaren pieprzu
3 ząbki czosnku
łyżeczka tymianku
łyżeczka rozmarynu
strączek papryczki chili

Wykonanie:

Jaja ugotować na twardo. Pozostałe składniki wymieszać i doprowadzić do wrzenia, gotować na bardzo małym ogniu ok 5 minut. Odstawić z ognia wystudzić.

Ugotowane jaja obtłuc na całej powierzchni skorupek, ale nie obierać. Ułożyć w naczyniu, zalać winem z przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu conajmniej na 12 godzin (najlepiej 1-2 dni). Podawać w całości, obrane z łupin. Dobrym dodatkiem będzie majonez czosnkowy, ziołowy lub sos tatarski.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»