kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczarki faszerowane

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

12 sporych pieczarek,
15 dag cebuli,
5 dag margaryny lub oleju,
5 dag bułki tartej,
1 ząbek czosnku
1 jajko,
100 g mielonego mięsa,
sól, pieprz,słodka papryka
zielenina

Wykonanie:

Pieczarki dokładnie umyć, wyciąć trzonki. Kapelusze krótko obgotować w lekko osolonej wodzie, wyjąć, osączyć.

Trzonki pieczarek drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić lekko na tłuszczu. Zieleninę opłukać i posiekać. Do zrumienionej cebuli dodać mięso, posiekane trzony pieczarek, posypać tartą bułką, nadziać kapelusze pieczarek.

Na blachę wlać olej ułożyć pieczarki nadzieniem do góry, na każdą położyć kawałeczek margaryny wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiec.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»