kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

JAJKA PO SZKOCKU

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

Składniki:
- 10 małych jajek
- ½ kg piersi z kurczaka
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- kilka listków cykorii
- sól i pieprz do smaku
- szczypta imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- bułka tarta
- olej do smażenia

Wykonanie:

Przygotowanie:
Jajka (8 sztuk) ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Piersi z kurczaka zmiel. Wymieszaj je z imbirem, natką pietruszki i gałką muszkatułową. Dopraw do smaku. 2 pozostałe jajka roztrzep i posól. Ugotowane jajka oklej mięsem i obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim oleju, aż do zazłocenia. Nastęnie odsącz jajka na papierowym ręczniku. Podawaj je pokrojone wzdłuż na listku cykorii i posypane natką pietruszki

 


Źródło: http://www.bonapetit.pl/blog/?p=60
Autor: Grzesiek

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »