Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
Składniki:
- 10 małych jajek
- ½ kg piersi z kurczaka
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- kilka listków cykorii
- sól i pieprz do smaku
- szczypta imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- bułka tarta
- olej do smażenia
Wykonanie:
Przygotowanie:
Jajka (8 sztuk) ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Piersi z kurczaka zmiel. Wymieszaj je z imbirem, natką pietruszki i gałką muszkatułową. Dopraw do smaku. 2 pozostałe jajka roztrzep i posól. Ugotowane jajka oklej mięsem i obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim oleju, aż do zazłocenia. Nastęnie odsącz jajka na papierowym ręczniku. Podawaj je pokrojone wzdłuż na listku cykorii i posypane natką pietruszki