kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

JAJKA FASZEROWANE RYBĄ

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

Składniki:
- 8 jajek
- mała wędzona ryba (np. makrela)
- 80 g masła miękkiego
- 3 łyżki śmietany
- ½ papryki żółtej
- kilka sztuk rzodkiewek
- natka pietruszki
- szczypiorek
- kilka listków cykorii

Wykonanie:

Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, obierz, a następnie pokrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka z białek i obierz rybę ze skóry i ości. Żółtka, rybę, masło oraz śmietanę zmiksuj, a potem dopraw i przełóż do szprycy dekoracyjnej. Następnie ułóż dekoracyjnie na jajku.

Na talerzu rozłóż cykorię, a na niej jajka z farszem. Na koniec udekoruj to papryką pokrojoną w paski, rzodkiewką, natką pietruszki, a także łodyżkami szczypiorku.

 


Źródło: http://www.bonapetit.pl/blog/?p=58
Autor: Grzesiek

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »