Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
Składniki:
- 8 jajek
- mała wędzona ryba (np. makrela)
- 80 g masła miękkiego
- 3 łyżki śmietany
- ½ papryki żółtej
- kilka sztuk rzodkiewek
- natka pietruszki
- szczypiorek
- kilka listków cykorii
Wykonanie:
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, obierz, a następnie pokrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka z białek i obierz rybę ze skóry i ości. Żółtka, rybę, masło oraz śmietanę zmiksuj, a potem dopraw i przełóż do szprycy dekoracyjnej. Następnie ułóż dekoracyjnie na jajku.
Na talerzu rozłóż cykorię, a na niej jajka z farszem. Na koniec udekoruj to papryką pokrojoną w paski, rzodkiewką, natką pietruszki, a także łodyżkami szczypiorku.