Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni:
włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20 (plus czas na ugotowanie makaronu i chłodzenie z sosem)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6
Składniki:
3 filiżanki makaronu
1/3 filiżanki włoskiego sosu do sałatek
½ filiżanki śmietany
1 posiekana cebula
2 posiekane łodygi selera
½ łyżeczki soli czosnkowej
Szczypta soli i pieprzu
1 puszka tuńczyka
Wykonanie:
1. Ugotuj i wystudź makaron
2. Zalej makaron sosem i pozostaw na dwie godziny
3. Wymieszaj śmietanę, majonez, cebulę, selera i przyprawy. Połącz z makaronem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
białko: 15 g
tłuszcz: 40 g
kalorie: 602