Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
1 łyżeczka oliwy z oliwek
½ filiżanki posiekanego szpinaku
4 łyżeczki posiekanej cebuli
4 duże jajka
Szczypta soli i pieprzu
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
1.Rozgrzej patelnię, nalej olej. Dodaj cebulę, po dwóch minutach dodaj szpinak. Pozostaw na ogniu na kolejne 2 minuty
2.Na drugą patelnię wbij jajka, po chwili dodaj zawartość pierwszej patelni
3.Całość wymieszaj, pozostaw na patelni na ok 3 min
4.Podaj zaraz po przyrządzeniu
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 80
białko: 7 g
tłuszcz: 5 g