kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kremowa zupa szparagowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 35
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

2 łyżeczki oleju roślinnego
1 kg szparagów
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 seler
1 por
1 średni ziemniak
1 litr warzywnego bulionu
50 g filiżanki niskotłuszczowej śmietany
biały pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Szparagi umyć, ew. obrać i pokroić na kawałki o długości ok 2 cm. Ziemniak pokroić w kostkę, pora w talarki, resztę warzyw zetrzeć na grubej tarce.

Na patelni rozgrzać olej, dodać do niego warzywa i mieszając dusić na małym ogniu ok 5 minut, aż wchłoną ały tłuszcz. Zalać bulionem i gotować ok 20 minut, do miękkości warzyw.

Rozdrobić całość w mikserze, ew przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, doprawić białym pieprzem i wymieszać. Przed podaniem posyypać zieloną pietruszką.

Można podawać z groszkiem ptysiowym.

 


Autor: Marta Wasiak

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»