kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Omlet z twarożkiem

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 jajka
2-3 dag masła
1 łyżka oleju
2 czubate łyżki wiejskiego twarożku
garść posiekanych świeżych ziół (dowolne)
sól
pieprz

Wykonanie:

Oddziel żółtka od białek. Następnie rozbij żółtka widelcem, wymieszaj, połącz je z białkami. Podgrzej na patelni masło z olejem. Następnie wlej roztrzepane jajka, rozlej je równomiernie po patelni i zmniejsz ogień. Smaż tak, aby uzyskać płaski, dość cienki i równy omlet. Gdy omlet przysmaży się od spodu, należy zdjąć patelnię z ognia. Na wierzchu powinno być jeszcze trochę płynnego jajka. Przypraw omlet solą i pieprzem. Niedosmażoną stronę posmaruj twarożkiem i posyp ziołami. Zwiń w rulon i przekrój na pół.

Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»