kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pasztet z wątróbek

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

50 dkg wątróbek drobiowych
4-5 suszonych borowików
1 średniej wielkości cebula
1 łyżeczka masła
1 żółtko
trochę utartej gałki muszkatołowej i imbiru
sól
pieprz
łyżka tłuszczu do smażenia (masło lub margaryna)

Wykonanie:

Grzyby należy umyć kilka razy w ciepłej wodzie, a następnie namoczyć. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie, wywar zachować. Grzyby odcedzić i jeszcze raz dobrze wypłukać. Cebulę pokroić w talarki, przesmażyć krótko na tłuszczu, nie rumienić. Dodać wątróbkę i grzyby, podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić około 15 minut. Po ostudzeniu uduszone składniki przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać łyżeczkę masła, żółtko i pozostałe przyprawy, rozetrzeć na gładką masę.

Pasztet z wątróbek jest świetną pastą do kanapek.
Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»