kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczone pomidory

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

kilka dojrzałych, ale jędrnych pomidorów
czosnek (pokrojony w cienkie plasterki)
świeży tymianek lub bazylia
oliwa
szczypta cukru
ser feta

Wykonanie:

Pomidory kroimy na połówki i układamy na blasze do pieczenia. Posypujemy odrobiną cukru, na każdej połówce układamy plasterek czosnku i zioła. Całość skrapiamy dobrą oliwą i pieczemy do momentu, kiedy brzegi pomidorów lekko się zrumienią, ale środki pozostaną jędrne. Po wyjęciu pomidorów z piekarnika posypujemy je pokruszoną fetą, można je jeszcze raz skropić odrobiną oliwy.

 


Źródło: Notes kulinarny
Autor: Marta Gessler

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »