kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Śledzie korzenne

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 2 dni macerowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

6 filetów śledziowych
2 goździki
3 ziarna ziela angielskiego
3 ziarenka pieprzu
4 ziarna jałowca
po 1/4 łyżeczki gorczycy i kolendry
2 ząbki czosnku
liść laurowy
łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1 cebula
olej

Wykonanie:

Filety wypłukać (jeśli są bardzo słone wymoczyć), pokroić w dzwonka. Przyprawy rozdrobnić, wymieszać z posiekanym czosnkiem i papryką. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Filety układać w słoiku na przemian z cebulą, (przesypywać przyprawami), zalać olejem, wstawić do lodówki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»