kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szynka a'la Henryk II

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

250 g szynki konserwowej
100 g brzoskwiń z kompotu
40 g tartego chrzanu
2 żółtka gotowane
ketchup
majonez
80 ml śmietanki kremowej
40 g groszku konserwowego
sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku

Wykonanie:

Brzoskwinie drobno pokrajać, połączyć z chrzanem, przetartymi przez sito żółtkami i ketchupem, doprawić. Szynkę pokrajać w plastry, co drugi nie przekrawając do końca. W powstałe w ten sposób kieszenie nałożyć przygotowane nadzienie. Ułożyć na półmisku, polać doprawionym majonezem połączonym z ubitą śmietanką i zielonym groszkiem.

 


Źródło: Henryk Dębski, "Współczesna kuchnia polska", Inter

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»