Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 7
Składniki:
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
½ filiżanki cukru
1 filiżanka wody
2 łyżeczki masła
½ łyżeczki soku cytrynowego
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
7 dojrzałych bananów
Wykonanie:
1.Nagrzej piekarnik do 175 °C
2.Połącz mąkę i cukier. Delikatnie dodaj wodę. Całość zagotuj cały czas mieszając
3.Dodaj masło, sok cytrynowy i gałkę muszkatołową
4.Obierz banany i ułóż je w naczyniu do pieczenia
5.Polej banany wcześniej przygotowaną mieszanką
6.Piecz ok. 15 minut, podawaj ciepłe
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 173
białko: 1 g
tłuszcz: 3 g