kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa cebulowo-porowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 posiekana cebula
1 oczyszczony i posiekany por
1 łodyżka świeżego lub ¼ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka oleju arachidowego
Szczypta soli i pieprzu
Około 1 l bulionu drobiowego
4 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
szczypiorek

Wykonanie:

1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Dodaj cebulę, pora, tymianek, szczyptę pieprzu i soli, duś około 15 minut.
2. Zawartość patelni przełóż do garnka, wlej bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 15 minut, aż por będzie miękki.
3. Dodaj ziemniaki i gotuj aż będą miękkie
4. Rozdrobnij przy użyciu miksera
5. Podając posyp szczypiorkiem

 


Źródło: www.foodfit.com
Autor: Marta Wasiak

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »