kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa porowa z serem brie

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g porów
2 łyżki masła
250 g ziemniaków
50 ml białego wytrawnego wina
1 ząbek czosnku
300 ml bulionu warzywnego
200 ml mleka
200 g sera brie
pół pęczka natki pietruszki
gałka muszkatołowa
biały pieprz do smaku

Wykonanie:

Pory dokładnie oczyścić, pokroić w cienkie plastry, opłukać osuszyć i obsmażyć na maśle. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem poddusić ok 10 minut, z dodatkiem białego wina. Dodać bulion i gotować 20 minut.

Ser brie pokroić na kawałki, włożyć do mleka podgrzać stale mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia sera. Dodać do zupy, wymieszać, doprawić gałką muszkatołową i natychmiast podawać posypane natką pietruszki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»