kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Awokado z sałatką

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 mały por
10 dag szynki plasterkach
10 dag wędzonej polędwicy w plasterkach
1 puszka ananasów
2 łyżki octu winnego
sól, pieprz
3 łyżki oleju
2 dojrzałe awokado
3-5 łyżek gęstej śmietany

Wykonanie:

Por umyć, pokroić w cienkie krążki, blanszować w osolonym wrzątku ok. 4 minut, odcedzić, osączyć. szynkę i polędwice pokroić w cienkie paski. Ananasy osączyć (sok zachować), pokroić na małe kawałki. 4 łyżki soku ananasowego wymieszać z octem winnym, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać olej, wymieszać. Sosem skropić pory, ananasy i szynkę, dokładnie wymieszać. Awokado umyć i przekroić na pół, wyjąć pestki, napełnić sałatką.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »