kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Jabłka wytrawne

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 kwaśne jabłka
1/2 cytryny
10 dag sera brie
gałka muszkatołowa
2 łyżki białego wytrawnego wina

Wykonanie:

Jabłka umyć, odkroić górną część, wydrążyć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Napełnić jabłka kawałkami sera, oprószyć gałką, skropić winem, piec ok. 30 minut w temp. 190 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »