Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
12 dag mąki
3 jajka
szczypta soli
1 szklanka wody
1 łyżka oleju
1 budyń śmietankowy
10 dag rodzynek
kandyzowana skórka pomarańczowa
orzechy
bakalie
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Jajka ubić, dodać sól i stopniowo wsypywać mąkę, nie przerywając ubijania. Następnie dolać wodę i olej, dokładnie wymieszać, przykryć naczynie i odstawić je na 30 minut w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć naleśniki, trzymać w cieple. Następnie ugotować budyń, schłodzić. Umyć oraz osuszyć bakalie, połączyć z budyniem. Przełożyć masą naleśniki, zwinąć w rulon i polać polewą.