Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
6 jajek
1 średni pęczek szczypiorku
10 dag wędliny wędzonej
4 pomidory
1/2 średniej wielkości papryki
łyżeczka masła do smażenia
Przyprawy:
bazylia
curry
sól
pieprz
Wykonanie:
Wędlinę, pomidory, paprykę i szczypiorek drobno pokroić. Następnie w osobnym naczyniu rozbić jajka i wymieszać je dokładnie z przyprawami. Na patelnię wrzucamy masło, a po jego roztopieniu wędlinę i pokrojone warzywa. Smażymy około 3-5 minut. Na końcu dodajemy przygotowane wcześniej jaja. Smażymy całość około 3-5 minut.
Smacznego!
Kolorowa jajecznica świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.