kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kolorowa jajecznica

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

6 jajek
1 średni pęczek szczypiorku
10 dag wędliny wędzonej
4 pomidory
1/2 średniej wielkości papryki
łyżeczka masła do smażenia

Przyprawy:
bazylia
curry
sól
pieprz

Wykonanie:

Wędlinę, pomidory, paprykę i szczypiorek drobno pokroić. Następnie w osobnym naczyniu rozbić jajka i wymieszać je dokładnie z przyprawami. Na patelnię wrzucamy masło, a po jego roztopieniu wędlinę i pokrojone warzywa. Smażymy około 3-5 minut. Na końcu dodajemy przygotowane wcześniej jaja. Smażymy całość około 3-5 minut.

Smacznego!

Kolorowa jajecznica świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »