kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Mus truskawkowy

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie rozmrażania truskawek i chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 8

Składniki:

450 g mrożonych truskawek
400 ml śmietanki kremówki
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru
3 łyżeczki cukru waniliowego

Wykonanie:

Truskawki posypać cukrem i częściowo rozmrozić, tak żeby dały się miksować (jeśli deser przyrządzamy ze świeżych truskawek, należy je wstawić na 1 h do zamrażarki). Zmiksować dokładnie razem z płynem jaki powstał podczas mrożenia i z cukrem waniliowym (2 łyżeczki).

Odłożyć 8 łyżek powstałej masy, dodać do niej łyżeczkę cukru waniliowego, wymieszać. Do reszty masy dodać żelatynę całkowicie rozpuszczoną w gorączej wodzie (wg. przepisu na opakowaniu) i przestudzoną.

Śmietankę ubić na sztywno, odłozyć 1/3 porcji resztę delikatnie i dokładnie wymieszać z masą truskawkową. Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce przez około 1 godziny. Podać przybrane bitą śmietaną i polane sosem truskawkowym.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»