kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Papryka faszerowana na zimno

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 kształtne zielone papryki
pół papryki żółtej, pół czerwonej
200 g twarogu,
3 łyżki g tartej bułki,
100 g solanu, bryndzy lub fety
2 ząbki czosnku,
sok z 1/2 cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sol, pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Strąki papryki umyć, rozciąć na połówki i wykroić gniazda nasienne. Sery rozgnieść widelcem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać.

Czosnek obrać, zmiażdżyć w prasce i rozetrzeć na miazgę ze szczypta soli, dodać do serów, razem z oliwą i sokiem z cytryny. Utrzeć na gładką masę o konsystencji pasty. Doprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Farszem napełnić połówki papryki, tworząc niewielkie kopczyki. Wstawić na conajmniej pół godziny do lodówki.

Podawać przybrane listkami pietruszki i paseczkami kolorowej papryki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »