kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pasta pieczarkowa

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 35
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

75 dag pieczarek
olej lub masło do smażenia
½ szklanki posiekanej cebuli
1 jajko
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulę, a gdy się podrumieni, wrzucamy pieczarki. Smażymy, aż odparuje cały płyn, a grzyby będą rumiane. Studzimy i wszystko drobno siekamy lub po prostu mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem – jeśli pasta jest zbyt rzadka, możemy do niej dodać nieco tartej bułki. Świetne do kanapek, zapiekanek, pierożków lub naleśników.

 


Źródło: własne
Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »