kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pomidorowe founde

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

400 ml przecieru ze świeżych pomidorów
60 dag startego żółtego sera
20 dag pomidorów czereśniowych
1 duża cebula
1 łyżka masła
łyżka mąki kukurydzianej
sól, pieprz

Wykonanie:

Posiekać drobno cebulę, zeszklić na maśle, dodać przecier z pomidorów, gotować na małym ogniu około 10 minut. Następnie dodać starty ser, wymieszać, zostawić na ogniu. Mąkę kukurydzianą rozprowadzić wodą, wlać do pomidorów i sera, wymieszać. Na koniec dodać pomidory, przyprawić.

Pomidorowe founde świetnie smakuje ze świeżą bagietką.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »