Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: trudne
Koszt: średni
Czas: 40 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 1-2 godziny oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
250 g twardego żółtego sera
50 g chudej szynki
3 jajka na twardo
100 g pieczarek
2-3 łyżki posiekanej natki
125 g masła lub margaryny
sól, pieprz, ostra papryka
Wykonanie:
Jajka i szynkę drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić, przesmażyć na łyżce masła. Szynkę, jajka, posiekaną natkę i pieczarki włożyć do miski, dodać resztę masła, wyrobić na jednolitą masę, przyprawić. W płaskim rondlu zagotowac wodę, zestawić z ognia, włożyć do niej ser i odstawić na 20 minut. Wyjąć, rozwałkować na cienki placek, posmarować farszem, ciasno zwinąć. Roladę owinąć folią i wlożyć na 1-2 godziny do lodówki, aby stężała. Podawać pokrojoną w plastry.