kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ryba po japońsku

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 50 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć kilkanaście godzin maceracji)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

70 dag filetów z ryby morskiej (najlepiej z grenadiera, dorsza lub morszczuka)
mąka (do obtoczenia ryby)
4 cebule
1 średni słoik papryki konserwowej
1 słoik korniszonów

Na zalewę:
2 szklanki wody
4 łyżki ketchupu
½ szklanki oleju
3 łyżki octu
1 mały koncentrat
2 łyżki cukru
sól

Wykonanie:

Filety lekko rozmrozić, posolić, oprószyć mąką i usmażyć na rumiano. Ułożyć w płaskim naczyniu. Cebule pokroić w drobną kostkę, paprykę i korniszony w cienkie paski (korniszony można utrzeć na wiórki). Warzywa wymieszać i posypać nimi usmażoną rybę. Z podanych składników ugotować zalewę i (gorącą) polać rybę z warzywami. Odstawić przynajmniej na kilkanaście godzin w chłodne miejsce.

 


Źródło: własne
Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»