kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Śledź po grecku

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 pojemnik filetów śledziowych w oleju
1 marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
1 por
1 średnia cebula
sól, cukier do smaku
mały koncentrat pomidorowy
3 łyżki oleju
po 2-3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
kawałek listka laurowego

Wykonanie:

Śledzie osączyć. Cebulę drobno posiekać, poddusić na oleju, dodać starte na wiórki warzywa. Wszystko razem dusić chwilę z listkiem laurowym, zielem i pieprzem. Kiedy warzywa są jeszcze jędrne, ale nie surowe, dodać przecier i resztę przypraw. Śledzie pokroić na kawałki, układać w naczyniu warstwami na przemian z warzywami. Wstawić na przynajmniej kilkanaście godzin do lodówki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»