kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Śledzie po cygańsku

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

6 matiasów
500 ml śmietany
mały słoik grzybów marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 kwaśne jabłka
kilka ogórków kiszonych lub korniszonów
sól, pieprz

Wykonanie:

Wymoczone śledzie pokroić na dzwonka. Grzybki, jajka, jabłka, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, polać śledzie.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »