kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Aromatyczna bruschetta

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 długa bagietka francuska
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sok z połowy limonki
1 łyżka stołowa zmielonej kolendry
2 duże dojrzałe pomidory (lub puszka pomidorów bez skóry)
pół szklanki kukurydzy (lepiej, aby była rozmrożona niż z puszki)
1 zielona papryka
2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Bagietkę pokroić na 12 częsci. Każdy kawałek bagietki posmarować oliwą po czym ułożyć na blasze i opiekać przez około 5 minut.

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do pomidorów. Czosnek wycisnąć, wymieszać z pomidorami, papryką, kukurydzą, sokiem z limonki i kolendrą. Ułożyć na ciepłych grzankach.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»