kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Francuskie rogaliki z łososiem

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

300 g mrożonego ciasta francuskiego
100 g wędzonego łososia
40 g pistacji
3 żółtka
150 g ostrego żółtego sera

Wykonanie:

Łososia drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, drobno utartym serem i posiekanymi pistaccjami. Masa powinna mieć konsystencję jak na kotlety mielone.

Płaty ciasta rozmrozić i rozwałkować na grubość 2 mm. Wykroić z niego prostokąty i podzielić je na szpiczaste trójkąty (porcja wystarcza na około 30 sztuk).

Masę łososiową układać pośrodku trójkątów, po czym zwijać je i formować małe rogaliki. Rogaliki układać na lekko natłuszczonej blasze lub na papierze do pieczenia. Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »